T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Mahide Koşukçu İlkokulu

2024-2027 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SERVİS İHALE ŞARTNAMESİ DUYURUSU

2024-2027 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBARAN GEÇERLİ KARATAY MAHİDE KOŞUKÇU İLKOKULU SERVİS ARAÇLARI ŞARTNAMESİ

İŞİN NİTELİĞİ VE YERİ

Okul Servis Taşıma işi

 

Mahide Koşukçu İlkokulu

ŞARTNAME VE EKLERİN

ALINABİLECEĞİ ADRES

Okul Servis Taşımacılığı İşinin Şartname ve ekleri bedelsiz olarak alınabileceği adres : Mahide Koşukçu İlkokulu Müdürlüğü’nün Karaarslan Mahallesi Galata Sokak No 19/1 Karatay KONYA adresinden 28/06/2024 tarihi saat 09:00 a kadar alınabilir.

SERVİS ÇALIŞTIRMA İŞİNİN NEREDE,

HANGİ TARİHLER VE SAATLERDE YAPILACAĞI BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ SAATLERİ

Mahide Koşukçu İlkokulu müdürlüğü 2024-2027 Eğitim-Öğretim yılları, ders başlangıç saatleri : Tekli eğitim

İSTEKLİLERİN TEKLİFLERİNİ EN SON TESLİM ETME TARİH VE SAATİ

28/06/2024 Cuma saat 14:30

TAŞIMACIYI TESPİT KOMİSYONUNUN TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN

TOPLANACAĞI TARİH VE SAAT

02/07/2024 Salı  saat: 12:00

MAHİDE KOŞUKÇU İLKOKULU

2024-2027 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI OKUL SERVİS TAŞIMACILIĞI İLANI

 

İSTEKLİLERDEN İSTENEN BELGELER

1.Tebligat için adres beyanı, irtibat için telefon numarası, varsa faks numarası ve elektronik posta adresi

2. Gerçek kişi olması halinde servis çalıştırması işinin yapıldığı yıl içinde alınmış ticaret ve /veya sanayi odası meslek odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

3. Tüzel kişi olması halinde mevzuat gereği tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğu ticaret ve /veya sanayi odasından servis çalıştırılması işine ilişkin ilanın yapıldığı yıl içeresinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,

4. Taşımayı gerektireceği taşıtların gerçek kişilerde gerçek kişilerde gerçek kişiler adına, tüzel kişilikler de üçte birinin tüzel kişilik adına tescilli olduğuna ilişkin belgeler,

5. Taşıma yapacağı araçların ruhsat fotokopileri ve araç muayene raporu,

6. Tahdit ve/veya tahsis uygulanan illerde tahdit/tahsili araç plaka belgeleri, diğer illerde ise Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtilen şartlara uygun ve gerekli izin belgeleri,

7.Taşımacılığın servis yolu taşımacılığını gösterir NACE kodlu faaliyet belgesi

2024-2027 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ KARATAY MAHİDE KOŞUKÇU İLKOKULU SERVİS ARAÇLARI ŞARTNAMESİ

 

 

2024-2027 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBARAN GEÇERLİ KARATAY MAHİDE KOŞUKÇU İLKOKULU SERVİS ARAÇLARI ŞARTNAMESİ

  a)  Okulumuz okul servis aracı çalıştma işi 25.10.2017 tarih ve 30221 sayılı resmi gazete yayımlanan okul servis araçları yönetmeliğinin 8. Maddesinin 6 fıkrasına dayanılarak hazırlanan ‘Okul servis araçlarının çalıştırılmasına ilişkin usül ve esaslar’a göre servis aracı ihalesi yapılacaktır.

Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler

1.1. İdarenin;

 

a) Adı: Konya/Karatay Mahide Koşukçu İlkokulu

b) Adresi: Kara arslan Mahallesi Galata Sokak. No:19 Karatay/KONYA

c) Telefon numarası: 332 3411666 5071624891/5059764656

ç) Faks numarası: -

d) Elektronik posta adresi: 728136@meb.k12.tr

e) İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Zafer KAYA (Okul Müdürü)

 

1.2. İstekliler, ihaleye ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler.

 

Madde 2 - İhale konusu işe ilişkin bilgiler

 

2.1. İhale konusu hizmetin;

a) Adı: Karatay Mahide Koşukçu  İlkokulu öğrencilerinden isteyenlerin adreslerinden alınarak Okul Servis Araçları Kiralama Komisyonu ve taşımacı tarafından belirlenen güzergâhlarından okula getirilmesi ve ders bitiminde de tekrar adreslerine 2024-2027,eğitim öğretim yılı boyunca geri götürmek suretiyle yapılacak taşımacılık işi ile ilgili olarak servis araçlarının teknik özellikleri ile aranacak şartları, servis şoförlerinde aranması gereken nitelikleri ve taşımacının hak ve yükümlülüklerini kapsar.

b)İhale Tarihi ve Yeri :        Mahide Koşukçu İlkokulu

İhale Tarih ve Saati              02/07/2024 Saat:12:00

TAŞIMACI/YÜKLENİCİDE ARANACAK ŞARTLAR VE YÜKÜMLÜLÜKLER 

MADDE-3

 a) Taşımacı araçlarını, Karayolları Trafik Kanunu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve 25 Ekim 2017 tarih ve 30221 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin 4. maddesinde belirtilen özelliklere ve mevcut tüm mevzuat ile sözleşme süresince yürürlüğe girecek tüm yasal yükümlülüklere uygun bulunduracak komisyonun/okulun her zaman bu uygunluğu denetlemesine/denetlenmesine açık tutacaktır. 

b) Herhangi bir nedenle servis araçlarının bir veya birkaçının hizmet dışı kalması halinde, hizmetin devamlılığını sağlayacak şekilde sözleşme şartlarına uygun aracı derhal temin edecektir. Araçlarda değişiklik olması halinde durum, 24 saat içinde okul yönetimi / komisyona bildirilerek yeni araca ait bilgi ve belgeler ibraz edilecektir.

c) Tüm servis araçlarının, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne uygun olarak her türlü tertibat sağlanmış olacaktır.

d) Araçlar için ilgili belediyelerden “özel izin belgesi” alınacaktır. (Belgesi olmayan araçların okul servis aracı olarak kullanılmasına izin verilmeyecektir) 

e) Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nin 9-10-11. maddelerinde öngörülen okul servis araçlarına zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırılacaktır.

 f) Tüm Servis araçlarında, taşınan öğrencilerin adı-soyadı, kan grupları, veli adları, ev ve iş yeri adresleri ve telefon numaralarını gösterir bir liste araçta sürekli olarak bulundurulacaktır. Veli ile taşımacı arasında taşıma sözleşmesi düzenlenirken, ilgili araçta görev yapacak şoförün telefon numaraları veliye verilecektir. Şoförün herhangi bir sebeple değişmesi halinde, yeni şoföre ait bilgi ve belgeler 24 saat içinde okul yönetimi / komisyona ibraz edilecek,  yeni personelin telefon numaraları derhal veliye bildirilecektir.

 g)Taşımacı öğrenci velileri ile servis sözleşmesi imzalayacak, sözleşme imzalamamış öğrencileri taşımayacak, ödemeleri de sözleşmede belirtilen süreler içinde veliden talep edecektir. (Veli ile taşımacı arasında imzalanan sözleşmede belirtilen süre içinde ödeme yapmayan velinin öğrencisine verilen hizmet durdurulabilecektir.) Öğrencinin okuldan ayrılması durumunda tahsil edilmiş ancak karşılığında hizmet verilmemiş olan miktarı veliye ödemekle yükümlüdür. Taşımacı, adına kayıtlı taşıtların koltuk sayısı, taşınacak toplam öğrenci sayısının üçte birinden az olamaz. 

h) Taşımacı, okul öğrencilerinin katılacağı kültürel ve sportif faaliyetler veya diğer etkinlikler için Konya içinde kullanılmak üzere tatil günleri de dahil olmak üzere ücretsiz taşıma hizmeti verecektir. Şehir dışında ki etkinliklere ise yakıt karşılığı taşıma yapılacaktır.

ı) Öğrenci taşımacılığı ile ilgili ortaya çıkabilecek her türlü sorunu, kesinlikle öğrencilerle muhatap olmadan, doğrudan okul yönetimi/komisyon/veli marifetiyle çözmeye çalışacak, imzalanacak sözleşmede yer alan hükümlere göre hareket edecektir. 

i) Araçların herhangi bir şekilde karıştığı kaza, trafik suçları, yasaların ihlali gibi hususlarda, doğrudan araç şoförü/işleten sorumlu olacaktır.(Bu konuda ilgili mevzuat hükümleri saklıdır.)

j) Servis araçları hangi nedenle olursa olsun geç kaldıklarında öğrenciler kendilerini alma noktasında en fazla 15 (onbeş) dakika bekledikten sonra taksi/dolmuş/otobüs ile okula geldiklerinde, servis görevlisi tarafından taksi/dolmuş/otobüs ücreti nakden öğrenciye/veliye ödenecektir.

k) Servis aracının seferi sırasında herhangi bir gecikme olması durumunda, derhal okul yönetimine/komisyona/veliye bilgi verilecek ve gerekli önlemler taşımacı tarafından alınacaktır.

l) Komisyon, sözleşmede yer alan hükümlerin yerine getirilmemesi durumunda tek taraflı olarak kiralamayı ve sözleşmeyi feshedecektir.

m) Taşımacı komisyonun yazılı onayı olmadıkça bu sözleşmeye dayalı hak ve yükümlülüklerini hiç kimseye temlik, devir ve ciro edemeyecek, isim ve unvan değişikliği yapmayacaktır.

n) Komisyonca sözleşme yapılmadan önce şoförlerin, ilgili emniyet birimlerinden alınan geriye yönelik adli sicil kaydı istenecektir.

o) Taşımacı, taşıt içindeki düzeni sağlamak, öğrencilerin inme ve binmelerine yardımcı olmak üzere rehber personel bulunduracak ve personelin sigorta işlemlerini yaptıracaktır.

ŞOFÖRÜN GÖREV SORUMLULUKLARIYLA İLE ŞOFÖRDE ARANACAK NİTELİKLER

MADDE-4

a) Servis şoförleri ve rehber personel Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin 9. maddesinde belirtilen özelliklere sahip, araçlarının her türlü bakım ve emniyetinden sorumlu, saç, sakal tıraşlı, temiz kıyafetlerle hizmet verecekler, şoförler taşımacı ve okul yönetimi tarafından tespit edilecek tek tip kıyafet giyecek ve öğrencilerle uygun şekilde muhatap olacaklar, saygı sınırlarını aşmayacaklardır.

b) Taşıma yapan servis şoförü ve rehber personelin aralarında tartışmamaları, hareketleri ve sözleriyle öğrencinin gelişimini kötü yönde etkileyecek davranışta bulunmamaları zorunludur. Bu tür davranan şoförler ve rehber personel ihtara gerek kalmadan taşımacı/komisyon/okul yönetimi tarafından görevinden uzaklaştırılacaktır.

c) Servis şoförleri ve rehber personel araçta sigara içmeyecekler ve serviste zorunlu bilgilendirme dışında görüntü ve ses sistemlerini kullanmayacaklardır. Araçta ancak öğrencilerin gelişim özelliklerine uygun müzik yayını yapabileceklerdir.

d) Öğrenciler, adreslerinden veya veli sözleşmelerinde belirtilen noktalardan alınıp adreslerine bırakılacaktır. Özel İzin Belgesinde belirlenen güzergâh dışına çıkarılmayacaktır. 

e) Öğrencilerin ikamet adreslerinde yıl içerisinde değişiklik olduğu takdirde öğrenci sayısına göre güzergâhlarda çalıştırılan araçlar arasında komisyon tarafından en uygun şekilde yer değişikliği yapılabilecektir.

f) Okul idaresince belirlenen giriş ve çıkış saatlerine uymak zorundadır. Ayrıca Bakanlık yada Valilik tarafından mesai/eğitim saatleri değiştirildiği takdirde taşımacı değişen saat uygulamasına aynen uyacaktır.

g) Öğrencilerin araçlara binmesi ve inmesi sırasında, trafikteki araçların öğrenciler için tehlike oluşturmayacak şekilde duraklaması sağlanacaktır.

h) Okul servis araçları; okula uzaklık, coğrafi ve iklim şartları dikkate alınarak öğrencileri ders başlangıcından 15 dakika önce okula teslim edecek, öğrenci evden daha erken alınarak okula erken bırakılmayacaktır. Öğrenciler durakta 15 dakikadan fazla bekletilmeyecektir. Şoförler,   belirlenen ilk durak hareket saatlerine, hız limitlerini göz önünde bulundurarak uyacak, hangi gerekçe ile olursa olsun şehir içi 50 Km. ve şehir dışı 80 Km. otoyolda 90 Km. olan   hız limitlerini aşmayacaklardır, şoför ve rehber personel ders çıkışında okuldan ayrılmadan önce isim listesine göre, taşınacak öğrenci ve diğer personeli kontrol edecek, eksiklik olması halinde çıkış yapılmayacaktır. Ayrıca, ders bitiminde okuldan bekletilmeden alınarak evlerine dönmeleri konusunda aksaklığa meydan verilmeyecektir.

ı) Servis araçlarında ayakta, yönetmelikte belirlenenden fazla ve taşıma sınırı üzerinde öğrenci taşınmayacak, taşınacaklar dışında kimse bindirilmeyecek, seyir halinde araç kapıları kesinlikle açılmayacak ve açık bulundurulmayacaktır.

i) Geçici olarak el konulmuş olsa bile ehliyetleri iptal edilen şoförlerin sözleşmeleri iptal edilecektir.

j) Araç şoförleri 66 yaştan büyük 26 yaştan küçük olmayacaktır. Rehber personel 22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olacaktır.

k) Şoförler, Türk Ceza kanununun 81-102-103-104-105-109-179/3-188-190-191-226-227 ve 5326 sayılı kabahatler kanununun 35. Maddelerindeki suçlardan affa uğramış olsa bile hüküm giymemiş olması gerekmektedir. 

l) Şoförler; E sınıfı sürücü belgesi için 5 yıllık, B sınıfı sürücü belgesi için 7 yıllık sürücü belgesine sahip olmak zorundadır.

m) Şoförler, son beş yıl içinde; bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazalarına karışmamış olmak, alkollü araç kullanma ve hız kurallarını ihlal nedeniyle, sürücü belgeleri geri alınmamış olmak durumundadır.

n) Şoförler,“Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Sürücü Mesleki Yeterlilik Belgesi”ne sahip olmalıdır.

ÜCRET

MADDE-5

a)Taşıma ücretini; Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin 5/d maddesi gereği Konya İli Umumi Servis araçları Odasınca belirlenen ücret üzerinden komisyon/veli eksiltme yapmak suretiyle taşımacının kiralama aşamasında taahhüt ettiği kadar miktarı indirerek belirler. Ücretler yıllık olarak ödenebileceği gibi aylık taksitlerle de ödenebilir.7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununun 62 nci maddesi çerçevesinde belirlenen fiyat tarifesine uymak,

 

b)Taşımacı, öğrencilerden alınacak aylık/yıllık ücret için belge-makbuz verecektir.

c)Yarıyıl tatillerinde ücret talep edilmez.

ÖZEL HÜKÜMLER

MADDE-6

 a) Fiyatlara KDV dahil olacaktır. Peşin ödeme, kardeş ve okula ait öğretmen çocuğu indirimi uygulanacaktır. Ayrıca semtlere göre belirlenmiş güzergâh dahilinde, okul yönetiminin belirleyeceği her araç için bir  öğrenci ücretsiz taşınacaktır.

b) Okulun ve öğrencilerin durumuna göre, bu şartnamede belirtilmeyen hususlarda karşılıklı mutabakatla uygulanabilir, makul maddeler ilave edilebilecektir.

c) Taşımacı yoğunluk gösteren semtlere gerektiğinde ilave araç sağlayacaktır.

d) Taşımacı tarafından çalıştırılan şoför ve rehber personele ait ücret, vergi, sigorta primi, ile diğer hak ve ücretler taşımacı tarafından ödenecek, sözleşmeden doğan her türlü resim ve harçlar taşımacıya ait olacaktır.

e) Servis araçları okula geldiğinde, öğrenciler servisten derhal indirilecek araçta kalmalarına müsaade edilmeyecektir.

f) Okul yönetimi tarafından taşımacıya okulla, velilerle ve öğrencilerle iletişimlerini sağlamak için uygun bir yer gösterilecektir.

g) Şoförler okul bahçesi, binaları içinde zaman geçirmeyecek, okul yemekhane ve lavabolarını kullanmayacaklardır. Okul bahçesini öğrenci indirmek ve öğrenci bindirmek için kullanacaktır.

h) Öğrenci taşıma hizmetleri okul yönetimi ve komisyon ile taşımacı arasında asıl/alt işveren ilişkisi oluşturmayacaktır. Bu nedenle taşımacı tarafından çalıştırılan şoför ve rehber personele ait ücret, vergi, sigorta pirimi ile diğer hak ve ücretler taşımacı tarafından ödenecek, sözleşmeden doğacak her türlü resim ve harçlar taşımacıya ait olacaktır.

ı) Servis araçları öğrencileri boşalttıktan sonra okul alanını terk edecektir.

i) Servis işletmecisi veya servis şoförlerin hakkında şikayete tabi bir durum meydana geldiğinde ve doğru olduğu, okul yönetimi, aile birliği ve komisyon üyelerince tespit edildiğinde sözleşme tek taraflı sona erdirilebilecektir.

j) Sözleşmenin geçerlilik süresi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılından itibaren 3 Eğitim Öğretim Yılıdır.  Süresi biten teklifler ve kiralama için yeniden ilan verilir.

k) Servis taşıma işine katılacak olanlar işin tahmin edilen bedelinin % 3'ü oranında geçici teminatı Okulun belirtilen hesabına yatırıp dekontu okul idaresine teslim edeceklerdir.

l) Taşıyıcı taşıma işlemi için şartnamedeki kriterlere uygun aracın teminini taahhüt edecek ve araç sahipleri ile yapılacak sözleşmeyi komisyona teslim edecektir.

m) Yukarıda belirtilmeyen hususlarda 25 Ekim 2017 tarih ve 30221 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği” hükümleri esas alınır.

CEZAİ ŞARTLAR

MADDE-7

a) Sözleşmede belirtilen yükümlülüklere uyulmaması halinde sözleşme okul yönetimi/komisyon tarafından tek taraflı olarak gayri kabili rücu olarak feshedilecektir.

 b) Taşıyıcı firma yukarıda belirtilen yükümlülüklerin tamamını kabul beyan eder.

c) İhtilaf halinde Konya Mahkemelerince hukuki işlemler takip edilecektir.

 

 

 

 

 

OKUL SERVİS ARAÇLARI KİRALAMA İŞLEMİNE KATILABİLME ŞARTLARI VE KOMİSYONA VERMESİ GEREKEN BELGELER:

MADDE-8

a)Tebligat için adres beyanı, irtibat için telefon numarası, varsa faks numarası ve elektronik posta adresi,

b) Gerçek kişi olması halinde servis çalıştırılması işinin yapıldığı yıl içinde alınmış ticaret ve / veya sanayi odası veya meslek odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

c) Tüzel kişi olması halinde mevzuatı gereği tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğu ticaret ve /veya sanayi odasından servis çalıştırılması işine ilişkin ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,

e) Taşımayı gerçekleştireceği taşıtların üçte birinin adına tescilli olduğuna ilişkin belgeler ve taşıma yapacağı araçların ruhsat fotokopileri

g) Okul servis araçlarının çalıştırılması işinin belirlenmesi, isteklilerin taşımacıyı tespit komisyonu önünde yapılır.

MADDE-9

 

Sözleşme İmzalamada Taşımacıdan İstenilecek Belgeler –

a) Kesinleşmiş vergi borcu olmadığına dair belge,

 

b) Kesinleşmiş sosyal güvenlik borcu olmadığına dair belge,

 

c) Eğitim öğretim yılında çalıştıracakları rehber personel ile asıl ve yedek şoförlerin sabıka kayıt belgeleri,

 

e) İlgili büyükşehir belediyesinden/belediyeden alınan özel izin belgesi,

 

f) D sınıfı sürücü belgesi için en az beş yıllık, D1 sınıfı sürücü belgesi için en az yedi yıllık sürücü belgesine sahip olmak,

 

g) Her yıl okul servis şoförlüğüne uygun olduğuna dair aile hekiminden veya ilgili sağlık sunucusundan alacağı okul servis şoförlüğü yapabileceğine ilişkin sağlık raporu,

 

h) Rehber personelin, okul servis rehber personeli olmaya uygun olduğuna dair aile hekimliğinden veya ilgili sağlık sunucusundan aldığı rapor,

 

i) Şoförlerin yetkili kuruluşlardan aldığı psikoteknik raporu,

 

j) Şoför ve rehber personelin ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlüğünce düzenlenen eğitim sonunda almış oldukları sertifikayı,

 

k) Taşıma yapacakları araçların, Karayolları Trafik Kanununun öngördüğü karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerini,

l) Taşıma yapacağı araçların ruhsat fotokopilerini, sözleşme imzalama aşamasında taşımacı vermek zorundadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.06.2024 - Güncelleme: 18.09.2024 14:47 - Görüntülenme: 103
  Beğen | 3  kişi beğendi