Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içinde kutlandı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Okulumuzda Coşku İle Kutlandı.

Mrt

OKULUMUZ BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİ TARAFINDAN "İTFAİYE EĞİTİMİ" VERİLMİŞTİR VE ÖĞRENCİLERE İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VERİLMİŞTİR.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Okulumuzda öğrencilerle birlikte coşkulu bir şekilde kutlandı.

Mrt

Okulumuzda ki bayan öğretmenlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutladık.

Mrt

Okulumuz 5 Farklı Oyun ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karatay Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği yarışmaya katıldık.

Şbt

Proje ile ilgili tanıtıcı bültenler Whatsap gruplarından velilerle ve okulumuz resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Okulumuz web sitesinde proje sekmesi oluşturularak proje ile ilgili dökümanlar ve yapılan çalışmaların ve fotoğrafların bu sekme üzerinden paylaşılması için ön hazırlık süreci başlatıldı. Ve biten faaliyetler paylaşıldı

AİLE OKULU PROJESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın  eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde ,Milli Eğitim  Bakanlığı(MEB)

Hayat Boyu Öğrenme  Genel Müdürlüğü'nce yürütülen "Aile Okulu"  proje kapsamında  aileyi merkeze alan,güçlendiren,

öğrencilerimizden okullardaki çok yönlü başarısını destekleyen projeye, okulumuz öğretmenlerinden Nejla ARSLAN,tarafından açılan

"Aile Okulu" semineri velilerimizin katılımıyla tamamlanmış olup  sertifikaları dağıtılmıştır.

Mahide Koşukçu İlkokulu olarak toplumun çekirdeği ve temel taşı olan ailelerimizi yeni eğitimlerle çok yönlü desteklemeye devam edeceğiz.

KÜÇÜK YAŞTA ÇEVRE BİLİNCİ

Çevre, şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Sıfır Atık" proje kapsamında Anasınıf A Şubesi Veli ve öğrencileri Anasınifı öğretmeni Nejla ARSLAN önderliğinde Atıklardan Satranç Tasarım yarışması düzenlendi.

Okul komisyon kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu 1.2.3. takımlar seçildi.

Yarışmada Dereceye giren öğrencilere Okul Müdürümüz Zafer KAYA tarafında Ödülleri törenle verildi.

Emeği geçen herkese teşekkür  ederiz.

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi;

Öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbi selim ve zevkiselim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır. İşte bu amaçla ülkemizin üç güzide kurumu birliktelik oluşturdu. Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak protokolü ile hayata geçen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum kısa adıyla ÇEDES Projesi kapsamında öğrencilerle birlikte ÇEDES Projesi öğretmenimiz Semin AKHAN,İmam –hatip görevlisi Hüseyin SÜLEK ve okul müdür yardımcısı Özdemir ŞAŞMAZ ile birlikte depremzede aileye ziyarete gittik.

Ara

Anasınıfından ,''Bilge Baykuşlar Sınıfı'' okul öncesi öğretmeni T.Fahriye MENDERES rehberliğinde,sınıf arkadaşlarından Hifa Naz TEKELİ'yi  evlerinde ziyaret ettiler. Sınıf arkadaşları Hifa Naz TEKELİ'ye geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Kas

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutladık.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI

"Değerli Öğretmenler,Veliler,sevgili öğrenciler,

Bugün hepimizin yüreklerinde derin izler bırakan 15 Temmuz'u anmak üzere buradayız. Bu tarih Türk milletinin cesareti ve iradesi ile yazılan destansı bir direniş hikayesidir. O gece hainlere karşı omuz omuza durarak demokrasimize sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdik.

15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda milletimizin iradesine yapılan alçakça bir saldırıdır. Şehitlerimizi rahmetle anarken unutmamalıyız ki onların kanlarıyla sulanan bu topraklarda özgürlük ve bağımsızlık için mücadele etmek bizim asli görevimizdir.

Bugün burada toplanarak, bu kahramanlık destanını unutmadığımızı ve gelecek nesillere aktaracağımızı gösteriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde, demokrasimize sahip çıkarak, millet olarak daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz'u unutmamak, demokrasiye olan inancımızı her zaman canlı tutmak demektir. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Hepinize teşekkür ederim."

Mrt

ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ OKUL REHBER ÖĞRETMENİMİZ İSMAİL GENÇ TARAFINDAN OKUL ÖCESİ ÖĞRENCİLERİNE VERİLDİ.

Kıymetli velilerimiz,

Aile okulu eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni başlattığı proje olup okulumuz anasınıfında Mart ayı içinde aile okulu eğitmenimiz Nejla ARSLAN tarafından velilere verilmeye başlamıştır.

Güncel problemleri içeren bu proje çocuklarımızın sorunlarını görüyor ve çözümler üretiyor.